Lentoliikenne on aina ollut yksi kiehtovimmista asioista, joita ihminen on koordinoinut. Ilmassa on paljon enemmän tilaa liikkua, mutta toisaalta siellä ei ole teitä tai merkkejä, joita seurata. Raskaat lentokoneet painavat tonneja, mutta lentävät yli 800km tuntivauhdilla. Muutoksia on tehtävä hyvissä ajoin, mikäli joudut törmäyskurssille. Lentoasemien koordinoinnin tulee olla kunnossa, jotta koneiden laskeutuminen onnistuu koko ajan helpommin. Lisäksi täytyy varmistaa, että ilma-alukset käyttävät oikeita ratoja, jotta vältytään komplikaatioilta.

Lentokentät ovat lentoliikenteen risteyskohtia

Ilmaliikenteen visualisointi Euroopassa

Ilmaliikenteen visualisointi Euroopassa

Suurimmilla lentokentillä on useita tuhansi ihmisiä päivittäin. Tämä asettaa paljon painetta lentokoneiden ja kiitoteiden toiminnan järjestämiseen, jotta kaikki on sievässä järjestyksessä. Lentokoneiden ongelmana ovat harvinaisten onnettomuuksien aiheuttamat kohtalokkaat seuraukset. Koneella ei voi vain laskeutua spontaanisti. Olennainen asia on koneen laskukulma; se, laskeutuuko kone suurin pudotuksin kokonaan vai asteittain. Siksi on niin tärkeää, että kaikki tehdään aina kirjan mukaan. Sekä lentäjien että koordinaattoreiden tulisi olla korkeasti koulutettuja sekä erittäin selkeitä ja keskittyneitä, jotta he voivat ohjata ilma-aluksia tai lentoliikennettä. Heidän käsissään on monien ihmisten henki.

Sää voi vaikuttaa lentoliikenteeseen

Hyvin toimivan lentoliikenteen kannalta on tärkeää, että kaikki toimii tietyn aikataulun mukaisesti. Säällä on suuri merkitys, eikä luonnollisesti voida tietää sen vaikutuksia etukäteen. Myrskyt ja sumut voivat aiheuttaa suuria ongelmia lentoasemille ja lentäjille, jotka saattavat joissain tapauksissa lykätä lähtöä turvallisuussyistä. Monet ovat varmaankin lentäneet ja kärsineet turbulenssista. Turbulenssi voi olla epämiellyttävää ja ärsyttävää, koska sen aikana ei voida tehdä mitään ja kaikki asiakaspalvelu on tauotettu. Joka tapauksessa voidaan olla iloisia siitä, että hyvintoimiva lentoliikenne on tehnyt maailmasta paljon pienemmän paikan ja matkustajat voivat suhteellisen helposti matkustaa toiselle puolelle maailmaa. Se on varmasti auttanut yhtenäistämään koko maailmaa paremmin yhteen.