«Korkealla lentää, syvälle laskeutuu» ; sanonnan sanonut mies oli varmasti viisas, tai ehkä hän oli ainoastaan realisti. Loppujen lopuksi se on totuus. Koko historian aikana olemme huomanneet, että ilmailu-alukset eivät ole sataprosenttisen turvallisia. Ne ovat mekaanisesti ohjattuja, joten niiden toiminta voi tietysti mennä pieleen. Ajan kuluessa on toteutettu monia turvallisuustoimenpiteitä, jorta lentäminen olisi turvallisempaa. Joka tapauksesa, olemme historian kautta kokeneet suuria lentokatastrofeja. Ilma-alusten ongelma on, että ne lentävät korkeissa korkeuksissa, joista ne voivat pudota korkeissa nopeuksissa. Tämä tarkoittaa, että lentokoneen pudotessa ei yleensä jää selviytyjiä tai niitä on vain muutamia. Tämä on vaikuttanut siihen, että joillekin ihmisille kehittyy lentopelko eivätkä he todellakaan halua lentää.
Kaikkien aikojen suurimmat lentokatastrofit
Lentokone-onnettomuuksista puhuttaessa ei voi puhua New Yorkin 9/11- tapahtumasta. Siinä kaksi amerikkalaista reittilentoa lensi päin World Trade Centeriä. Se maksoi 2700 ihmishenkeä. Myöhemmin tiedotettiin julkisesti, että teon takana oli terrori-isku. Katastrofiin ei siis vaikuttanut lentokoneen mekaaninen vika. Koneen kaappasi Al-Gaeda- järjestö, jotka olivat ohjanneet koneita rakennuksiin. Vuonna 1985 lentokone törmäsi päin Takamagaharan vuorta. Lento-onnettomuus oli väkivaltainen, jossa vain neljä ihmistä selvisi hengissä ja 530 ihmistä kuoli. Syyksi törmäykseen ilmoitettiin vika navigoinnissa. Vuonna 1974 marokkolainen matkatavaroiden keräilijä ei voinut kunnolla sulkea ruumaa. Tämä johti siihen, että koneen runko murtui Ranskan ilmatilassa. Matkustamon paineen lasku johti koneen putoamiseen ja 346 ihmisen kuolemaan.
Lento-onnettomuudet ovat todella harvinaisia
Meillä ei ole mitään syytä pelätä, että joutuisimme koskaan lento-onnettomuuteen, sillä lentokoneiden putoaminen on erittäin harvinaista. Tekniikka on erittäin kehittynyttä, ja lentäjät ovat erittäin hyviä ja korkeasti koulutettuja. Lentäminen on tilastollisesti turvallisin liikennemuoto maailmassa. Tämä on yksi syy siihen, miksi tiedostusvälineissä kerrotaan tapahtuneista onnettomuuksista – osittain niiden harvinaisuuden takia, mutta osittain myös siksi, että onnettomuustapauksissa menetetään monia viattomia ihmishenkiä.